In deze blog is een interview te lezen wat ik heb gehad met Little Moonland over spiritualiteit en opvoeden.

In de column ’10 minuutjes magie’ voelen we iemand aan de tand over het onderwerp kinderen & spiritualiteit.

Soms kom je op iemands instagram terecht en is er maar 1 ding wat je denkt: WOW! Dit had ik bij Joy. De foto’s , de teksten, de vibe van deze aardse zweefteef (haar eigen woorden), ik voelde het helemaal. Daarom zijn er dus ook geen 10 seconden verstreken voordat ik haar een berichtje stuurde met de vraag of ik haar wat vragen mocht stellen.. gelukkig voor ons allemaal zei ze meteen JA, LETS GO! ✨

NAAM:Joy

INSTAGRAM: @makelifejoyful

Zielsmissie: Mensen tijdens hun innerlijke reis ondersteunen en begeleiden.

Wie ben jij? Wie is het gezicht achter het account?.

Ik ben Joy. Een aardse, zweefteef haha. Ik ben 5 jaar geleden voor de liefde naar Noord Holland verhuist. 2 jaar geleden ben ik moeder geworden van onze prachtige dochter Jazz. De afgelopen 10 jaar heb ik veel gewerkt met complexe jeugd in zowel de jeugdzorg als jeugdpsychiatrie. 2-2-2022 ga ik mezelf inschrijven als zelfstandig ondernemer. Ik ga mijn vleugels spreiden en mezelf richten op de coaching en energetische behandeling van mensen. Door alle lessen van de afgelopen jaren, mijn ervaringen op zowel werk, persoonlijk en spiritueel gebied is het nu tijd om mijn krachten te gaan delen en anderen te inspireren en te helen. Zodat zij hun eigen kracht weer mogen ontdekken en/of nog meer in hun kracht mogen komen te staan. Het is mijn zielsmissie om anderen tijdens deze innerlijke reis te ondersteunen en te begeleiden.

Ik stroom over van de ideeën en er is nog heel veel wat ik graag wil creëren, naast de coaching en energetische behandeling van volwassenen wil ik in de toekomst ook graag iets betekenen voor de jeugd, dit komt voornamelijk voort uit mijn vorige werk. Een brug slaan tussen aardse en spirituele begeleiding.

Wat is voor jou spiritualiteit?.

Spiritualiteit betekent voor mij in verbinding staan met mezelf , m’n intuïtie, m’n innerlijke kind maar ook met m’n hogere bewustzijn. Alles is energie en hiervan ben ik me heel bewust. Ik focus me op alles wat me energie geeft, bescherm m’n eigen energie d.m.v. edelstenen en andere krachten uit moeder aarde. En probeer veel naar binnen te keren om diepe connectie met mezelf te blijven voelen. Er is zoveel meer dan wij weten en ik blijf nog zoveel ontdekken op mijn eigen spirituele pad en reis.


Hoe ben je er achter gekomen dat je zelf spiritueel bent? Ben je van kinds af aan al spiritueel/ heb je altijd spirituele gaven gehad?
.

Ik voelde als kind altijd al veel energie. Zonder woorden wist ik hoe iemand zich voelde. In mijn pubertijd had ik hier veel last van. Ik kon vaak energie van anderen overnemen, was me er toen niet altijd bewust van dat het andermans energie was en voelde me vaak leeg of onrustig. Toen mijn opa overleed heb ik ook een lange tijd zijn energie gevoeld en gezien.


Hoe heb je de spiritualiteit in je kinderjaren / jonge jaren ervaren?
.

Het was soms best pittig. Ik voelde me vaak onbegrepen en merkte dat er weinig ruimte was om het hierover te hebben. Ik heb mijn hooggevoeligheid vaak weggestopt omdat ik me anders voelde. Het was niet altijd fijn om zoveel te voelen en dat probeerde ik vooral als puber echt te ontvluchten. Ik leefde toen erg vanuit mijn hoofd en was de connectie met mezelf een aantal jaar volledig kwijt.

Wat vind je het mooiste aan spiritualiteit/ aan je spirituele gaves? .

Het is in mijn werk altijd een enorme kracht geweest dat ik veel aanvoelde. Zeker in mijn werk met veel complexe, onbereikbare jongeren. Ze hoefden bijna geen contact te maken of ik kon al aanvoelen hoe ze er in zaten en had daardoor snel een connectie met hen. Dit zorgde ervoor dat ik hun gemakkelijk kon begeleiden naar gedragsverandering. Ook binnen mijn huidige werk merk ik vooral dat het energetisch werk heel magisch kan zijn door mijn gaves. Wanneer ik iemand een energetische healing geef krijg ik vaak sensaties, informatie of beelden door. Dit versterkt de behandeling enorm.


Wat vind je het vervelendste aan je spirituele gaves?
.

Het blijft soms een uitdaging om jezelf goed af te sluiten voor andermans energie. Dit kan er nog wel eens voor zorgen dat ik hier last van krijg. Het is heel belangrijk dat je je bewust bent wat is van mij en wat is van een ander wat ik nu voel.


Wat is je mooiste spirituele ervaring?
.

Ik denk toch wel het energetisch contact met mijn overleden opa. Nog steeds kan ik zijn energie ervaren of oproepen als ik het nodig heb. Het geeft rust dat ik weet dat hij nog steeds dichtbij is. Ook heeft KAP ( kundalini activation process) voor mij heel veel gedaan op spiritueel gebied. Het activeert je eigen levensenergie/kracht. Dit proces heeft er bij mij voor gezorgd dat ik echt een hele diepe connectie met mezelf voel , heel sterk vertrouw op mijn eigen kracht en intuïtie, loslaat wat me niet meer dient zonder er over na te denken en dat mijn spirituele gaves nog meer versterkt zijn.

Wat heeft je geholpen om te groeien binnen de spiritualiteit, van kinds naar volwassenen?

Ik kon er eigenlijk met niet veel mensen over praten maar er was rond mijn 16e wel een vrouw waar ik regelmatig gesprekken mee had. Door haar voelde ik me begrepen en kon ik het langzaamaan wat meer accepteren dat het echt bij me hoorde. Mijn indische oma’s en moeder waren wel altijd veel bezig met edelstenen, kruiden, oliën. Dit heb ik wel echt meegekregen, mijn hooggevoeligheid wilde mijn moeder liever niet labelen. Ze merkte wel aan me dat ik erg gevoelig was maar wilde hier geen ´ ding´ van maken. Achteraf denk ik wel dat het wat meer ruimte had mogen krijgen zodat ik me meer begrepen had gevoeld. Na de zwangerschap en zeker na de bevalling toen ik echt het dichtst bij m’n eigen oerkracht en intuïtie ben geweest had ik ineens heel sterk de neiging om mijn eigen gaves weer meer te gaan omarmen. Ik heb ook een coachtraject gevolgd bij een spiritueel coach. Mediteren heeft mij erg geholpen en mezelf regelmatig reinigen met palo santo en het dragen van labradoriet.


Wat komt er bij jou op als je de term ‘nieuwetijdskind’ hoort?

Spirituele , oude zielen die hier op aarde komen om een brug te slaan tussen deze tijd en de nieuwe wereld.

Voed je je eigen kind(eren) spiritueel op, wat houdt dit voor jou in?

Ik heb de opleiding Pedagogiek (opvoedkunde) gestudeerd maar nu ik zelf moeder ben besef ik me dat intuïtief opvoeden bij ons het beste werkt ipv bepaalde opvoedstijlen uit boekjes. Onze manier van opvoeden neigt voornamelijk naar het natuurlijk ouderschap, liefdevol begrenzen, vrijheid in het ontdekken van de wereld. We vinden het erg belangrijk dat Jazz zich ontwikkelt als de vrouw die ze echt zelf vanuit haar eigen ware essentie wilt zijn. Niks opgelegd vanuit systemen of onze verwachtingen of vanuit onze eigen opvoeding maar echt alles eigen maken puur vanuit eigen interesse en talent. Wij volgen Jazz daar volledig in en stemmen daar veel op af. Qua spiritualiteit.. we mediteren zelf vaak of doen ademsessies. We betrekken Jazz hierin. Het is voor haar normaal dat ze in de ochtend een boekje zelf leest in bed als wij ademen of mediteren, soms doet ze mee, soms niet , alles is oke. Vanaf dat ze baby is ben ik zelf veel bezig met edelstenen en etherische olie. Ze is hiermee groot gebracht. Ze kiest regelmatig zelf een steen uit en smeert zichzelf in met etherische olie tijdens het ochtend en bedritueel. Ik strijk haar ook regelmatig af na drukke dagen. We proberen haar ook mee te geven wat ze vooral voelt .. bewust van de natuur, eten, maar ook bewust van haar eigen gevoel en emoties.

Zijn je eigen kind(eren) ook nieuwetijdskindjes en hoe gaan ze hiermee om? .

Ja 100% . Jazz is echt een oude ziel en ook enorm gevoelig. Ze is een enorme spiegel voor ons en de mooiste lessen heb ik de afgelopen 2 jaar echt van haar mogen ontvangen. Wat ik vooral bij Jazz merk is dat ze mensen heel erg observeert en aanvoelt ook. Als ze het ergens niet prettig vind dan laat ze dit direct merken. Als mensen niet fijn voelen wilt ze er niet veel van weten of we merken het na afloop dat ze erg onrustig of uit haar doen is. Te drukke plekken of speelplaatsen etc zijn ook een no go hier. Jazz laadt helemaal op in de natuur, ze kan uren in het bos takjes of blaadjes plukken. We gaan hier regelmatig naar toe met haar. Verder merk ik op momenten dat Jazz geprikkeld en gespannen is, reiki behandelingen en estatic dansen goed werken, dit doe ik dan ook regelmatig.


Wat vind je waardevol om kinderen mee te geven?
.

Doe alleen de dingen die je echt van binnen voelt en die vanuit je eigen verlangens voortkomen. Dans, lach, heb vooral heel veel plezier , het leven mogen we minder serieus nemen. Verder vinden wij het belangrijk dat kinderen grootgebracht worden met bewustwording omtrent voeding, natuur, zelfzorg, spiritualiteit/ energie.


Welke handvaten hebben kinderen naar jou mening nodig om zichzelf zo goed mogelijk te

ontplooien?.

Onvoorwaardelijke liefde, oprechte interesse vanuit de opvoeders, ruimte om te ontdekken, maar ook inspelen op behoeftes. Ouders die signaleren dat kindjes ondersteuning nodig hebben bij prikkelverwerking, emotie regulatie of op energetisch niveau. Ik zelf ben erg van de
ondersteuning met stenen en oliën. Denk aan ondersteuning bij ontspannen, beter slapen maar ook bij angsten of spanning en het versterken van weerstand/ immuunsysteem. Eens in de zoveel tijd doen wij ook een energetische afstemming voor Jazz met een healer die op afstand contact kan maken met Jazz haar ziel. Dit geeft zoveel informatie en inzichten. Zelf voel ik ook wel veel aan bij Jazz maar vaak is het bij haar toch wel fijn als iemand anders dit doet of bevestigt. Door deze informatie kun je je ondersteuning hier ook nog meer op aanpassen.

Joy is op 02-02-2022 (magische datum🌙) haar eigen onderneming gestart waarin ze holistische coaching & energetische healingen aanbiedt, wil je hier wat meer informatie over, volg dan haar instagram @itstimeformorejoy.

Dankjewel Joy, voor jou kijk op het onderwerp kindjes & spiritualiteit. Hopelijk gaan we nog heel veel meer van jou lezen bij little moonland! ☾