Joys verhaal

“Eindelijk was ik weer thuis gekomen in mezelf en voelde ik me “more joy” dan ooit tevoren.”

“More Joy”

Als kind kon ik al veel energie voelen. Ik merkte haarfijn op of het goed ging met iemand zonder dat diegene tegen me sprak. Ook voelde ik regelmatig de energie van mijn overleden opa. Ik stopte deze gave eigenlijk altijd weg omdat ik het maar raar vond dat ik zoveel meer voelde dan anderen. Ik raasde mijn leven door om maar zo min mogelijk te voelen. Ik leefde vanuit mijn hoofd en raakte de connectie met mezelf en mijn intuïtie steeds meer kwijt. Jarenlang wist ik niet goed wie ik in essentie was, ik zorgde niet goed voor mezelf, had veel innerlijke onrust, disbalans en gevoelens van leegte. Ik voelde me vaak onbegrepen en dit uitte zich in veel weerstand of rebels gedrag. Ik vluchtte voor mijn hoog gevoeligheid en maakte daardoor keuzes die helemaal niet in lijn lagen met mezelf. Mijn puberteit was behoorlijk intens voor zowel mezelf als voor mijn omgeving. Rond mijn 18e zat ik in een wat rustiger vaarwater. Ik begon mijn werk met jongeren en complexe gedrag- en psychiatrische problematiek en voelde hier een echte passie voor. Ik voelde de jongeren, ik voelde wat ze doormaakten, wat er in hen leefde. Ik begreep ze als geen ander en kon ze daarom goed begeleiden. Ik merkte al snel dat mijn manier van werken heel eigen was en dat ik hier meer mee wilde doen. De afgelopen 10 jaar heb ik genoten van het werk met jeugd en gezin maar ik voelde ook dat de intensiteit van de doelgroep veel energie kostte. 2 februari 2022 besloot ik om de knoop door te hakken en mijn baan in de jeugd GGZ op te zeggen. Wanneer je je overgeeft aan het leven ontstaat de magie. Er gingen deuren open die ik niet eerder had bedacht. Alles is zoals het precies moet zijn en ik ervaar nu zoveel flow. Ik bewandel momenteel echt het pad van mijn zielsmissie en ik hoop anderen hierin te mogen inspireren.

“More Joy”

Als kind kon ik al veel energie voelen. Ik merkte haarfijn op of het goed ging met iemand zonder dat diegene tegen me sprak. Ook voelde ik regelmatig de energie van mijn overleden opa. Ik stopte deze gave eigenlijk altijd weg omdat ik het maar raar vond dat ik zoveel meer voelde dan anderen. Ik raasde mijn leven door om maar zo min mogelijk te voelen. Ik leefde vanuit mijn hoofd en raakte de connectie met mezelf en mijn intuïtie steeds meer kwijt. Jarenlang wist ik niet goed wie ik in essentie was, ik zorgde niet goed voor mezelf, had veel innerlijke onrust, disbalans en gevoelens van leegte. Ik voelde me vaak onbegrepen en dit uitte zich in veel weerstand of rebels gedrag. Ik vluchtte voor mijn hoog gevoeligheid en maakte daardoor keuzes die helemaal niet in lijn lagen met mezelf. Mijn puberteit was behoorlijk intens voor zowel mezelf als voor mijn omgeving. Rond mijn 18e zat ik in een wat rustiger vaarwater. Ik begon mijn werk met jongeren en complexe gedrag- en psychiatrische problematiek en voelde hier een echte passie voor. Ik voelde de jongeren, ik voelde wat ze doormaakten, wat er in hen leefde. Ik begreep ze als geen ander en kon ze daarom ook goed begeleiden. Ik merkte al snel dat mijn manier van werken heel eigen was en dat ik hier meer mee wilde doen als de tijd daar was. De afgelopen 10 jaar heb ik mogen genieten van het werk met complexe jongeren maar ook heb ik vooral heel veel gegeven.

Van hoofd naar hart

In 2016 heb de eerste tekens mogen ontvangen dat ik weer meer in lijn mocht komen te staan met mijn eigen zijn, mijn eigen sterke weten en mijn gevoel. Ik nam namelijk een grote beslissing puur op mijn intuïtie. Ik liep de liefde van mijn leven tegen het lijf en voelde in elke vezel dat dit de vader van mijn kinderen zou gaan worden. Ik heb binnen een paar weken alle schepen achter me verbrand en de keuze gemaakt om naar de andere kant van het land te verhuizen. Voor de liefde. Mijn hart schreeuwde dat ik dit moest doen.

In 2017 werd mijn moeder plotseling ernstig ziek. De overleving stand ging weer aan en ik schoot met een snel vaart terug mijn hoofd in. Het was een pittige periode waarin ik veel angst heb gehad om mijn moeder te verliezen. Ondanks alles nodigde deze tijd me wel uit om meer te voelen ,te doorvoelen wat er echt in mij leefde. Dat het leven onvoorspelbaar en oneerlijk kan zijn. En dat we hierop aarde zijn om te spelen, om te dansen om te genieten van het leven dat ons gegeven is en dat ik me niet meer druk wil maken om de storm aan gedachten die soms door me heen kon razen.

Ik ontmoette mezelf pas echt tijdens en vooral na de bevalling. De situatie tijdens de bevalling was zo onvoorspelbaar dat ik alle controle moest loslaten en volledig moest vertrouwen op mijn eigen kracht en intuïtie.

Nog nooit eerder in mijn leven heb ik zo sterk mijn eigen kracht en eigen kunnen gevoeld. In 1 klap werd me duidelijk dat alles waar ik de afgelopen jaren naar op zoek was binnen in mijzelf zat. De kracht, de schoonheid, de magie. Vanaf dat moment werd ook de Joy in mij die ik zo had weggestopt opnieuw geboren. Deze ervaring zorgde ervoor dat ik er klaar voor was om al mijn pijn stukken aan te kijken, ze te helen, diepe overtuigingen en negatieve gedachten los te laten en te transformeren. Dit was ook hard nodig want na de traumatische ervaring van de bevalling zat ik zelf dieper dan diep. Ik ging een coachtraject aan met een spiritueel coach, deed regelmatig innerlijke reizen, mediteerde veel en was vaak in de stilte, echt alleen. Vanaf dat moment voelde ik me weer ´meer´ Joy. Het was tijd om mijn hoog gevoeligheid te omarmen en als kracht in te gaan zetten. Het was tijd om mijn energie alleen nog maar te geven aan dingen die mij echt diep van binnen een goed gevoel gaven. Alles ging weer stromen en alle puzzelstukjes vielen op z’n plek. Zo kwam daar ineens reiki op mijn pad. Op die manier mocht ik voelen dat mijn hoog gevoeligheid samen mocht komen met mijn eigen ervaringen en met de coaching en begeleiding die ik al jaren deed. Het aardse en spirituele samenbrengen om mensen weer meer in hun kracht te zetten. Meer te laten thuiskomen in hun zelf zodat ze mogen ervaren dat alles waar ze naar op zoek zijn al binnen in hen zit.

Nog nooit eerder in mijn leven heb ik zo sterk mijn eigen kracht en eigen kunnen gevoeld. In 1 klap werd me duidelijk dat alles waar ik de afgelopen jaren naar op zoek was binnen in mijzelf zat. De kracht, de schoonheid, de magie. Vanaf dat moment werd ook de Joy in mij die ik zo had weggestopt opnieuw geboren. Deze ervaring zorgde ervoor dat ik er klaar voor was om al mijn pijn stukken aan te kijken, ze te helen, diepe overtuigingen en negatieve gedachten los te laten en te transformeren. Dit was ook hard nodig want na de traumatische ervaring van de bevalling zat ik zelf dieper dan diep. Ik ging een coachtraject aan met een spiritueel coach, deed regelmatig innerlijke reizen, mediteerde veel en was vaak in de stilte, echt alleen. Vanaf dat moment voelde ik me weer ´meer´ Joy. Het was tijd om mijn hoog gevoeligheid te omarmen en als kracht in te gaan zetten. Het was tijd om mijn energie alleen nog maar te geven aan dingen die mij echt diep van binnen een goed gevoel gaven. Alles ging weer stromen en alle puzzelstukjes vielen op z’n plek. Zo kwam daar het energie werk ineens weer terug op mijn pad. Mijn Indische oma was vroeger een reiki master en het voelde heel sterk alsof ik haar pad mag voortzetten. Ik mocht op een diepe laag voelen dat mijn gevoeligheid die ik weer omarmde samen mocht komen met de begeleiding die ik al jaren deed. Het aardse en spirituele mag ik samenbrengen om mensen te begeleiden tijdens hun reis terug naar henzelf.

Door de jaren heen heb ik pijnlijke lessen op mijn pad gekregen, soms dacht ik echt:” Universe, is het niet even genoeg?” Maar uiteindelijk hebben alle lessen mezelf mooie inzichten gegeven en me heel krachtig en sterk gemaakt als de vrouw die ik vandaag de dag ben. De tijd is aangebroken dat ik mijn opgedane ervaringen, kennis, inzichten en krachten nog meer mag gaan delen. Op deze manier kan ik een ander ondersteunen in hun proces van heling.

Because that’s the reason why i’m came here.